היום כמעט בכל מכשיר חשמלי אפשר למצוא את המונח שנקרא "תוכניות". למה בדיוק הכוונה? שהמכשיר לא מבצע רק פעולה אחת, אלא מתאים את הפעולות שלו בהתאם לדברים שאתם מכניסים אליו. הדבר הזה בולט בעיקר בקרב שני מכשירי חשמל מתחום המטבח דווקא - הראשון הוא תנור אפיה, והשני הוא מדיח כלים. שני מכשירים אלו ללא ספק מקלים מאד את העבודה היומיומית במטבח - בעזרת המדיח לא צריך לשטוף את הכלים ולבזבז זמן, ובזכות תנור אפיה איכותי, ברור כי אפשר להכין מגוון עצום של מאכלים - לא רק מאפים דרך אגב, אלא גם מנות בשריות, תבשילים שונים, מנות צמחוניות וכיו"ב. אז למה בעצם יש תוכניות בכל אחד מהמכשירים הללו, ועל אילו תוכניות מדובר?
ההבדלים בין המכשירים
באופן בסיסי, הפעולה שהמדיח עושה היא ברורה - להסיר את כל הלכלוכים מהכלים השונים, ולאחר מכן לייבש אותם, כאשר בסיום הפעולה יש לכם כלים נקיים ומיובשים לחלוטין, ורק צריך להכניס אותם אל הארונות. אלא שצריך להבין שיש לכם אפשרות לברור בין מצבים שונים, משום שמידות הלכלוך יהיו שונות. לדוגמה, אחרי שאירחתם 20 איש בבית שלכם, סביר להניח שצברתם כמות עצומה של כלים עם המון לכלוך עקשן מכל המאכלים השונים. במצב כזה אתם תבחרו תוכנית אחרת, מאשר מצב שבו פשוט הצטברו כמה כלים ביום-יום, ויש צורך להעניק להם שטיפה קלה. במצב השני אתם תבחרו בתוכנית הרבה יותר חסכונית וקצרה, שבה יהיה שימוש בפחות חומרי ניקוי ובפחות מים - ועדיין כמובן שהכלים יהיו בסוף נקיים ומיובשים לחלוטין.
המקרה של תנור אפיה הוא מעט יותר מורכב, פשוט כי כאשר מדובר על הכנת אוכל, נדרשת רמת דיוק גבוהה מאד, ואם במקרה של המדיח הרי שההבדל העיקרי הוא במשך זמן הניקוי והטמפרטורה, הרי שבמקרה של תנור אפיה מדובר על בחירה בפעולות שונות לחלוטין. יש תוכנית לצלייה, ויש תוכנית לצלייה כפולה של מספר מנות. יש תוכנית לאפיית טורבו מהירה במיוחד, ויש בכלל תוכנית שמטרתה היא הפשרה של אוכל ולא הכנה שלו. כמובן שחשוב לבחור בתוכנית הנכונה, אם כי היום השימוש בתנורי אפיה הוא מאד אינטואיטיבי ופשוט. כמובן שכל תנור אפיה מצויד בווסת של זמן וטמפרטורה, שיהיו מדויקים במיוחד- על מנת שהאוכל שלכם יהיה וכן בדיוק בזמן, ברמת עשייה מושלמת.
ועכשיו רצים לקנות
הדבר הבא שאתם צריכים לעשות, הוא פשוט לקנות את המכשירים הטובים ביותר עבור המטבח שלכם. עכשיו אחרי שקראתם מידע אמין בנושא, אתם יודעים לבחור גם תנור אפיה וגם מדיח כלים שיהיו בעלי מספר תוכניות שונות, כך שתוכלו להכין את האוכל הטעים ביותר שיש - ואחר כך להכניס את הכלים לתווך המדיח, ותוך זמן קצר הכלים יהיו נקיים ומוכנים לסיבוב חדש של אוכל שיוכן בתנור.